Кризите се карактеристики на нашето општество. Ниту една земја во светот е ослободен од ризикот од кризата. Повеќето од компаниите се борат да се справат со сегашната глобална финансиска криза. Постојат различни решенија на располагање за да се справат со зголемување на трошоците, како што се бизнис обработка и оф-шор аутсорсинг телефонски центар објекти.

Бизнис обработка аутсорсинг и офшор центри за примање повици, игра улога на можности. Аутсорсинг индустрија, заедно со телефонски центар индустрија Во оваа сегашната рецесија загуби на компаниите не успеа да се разбере важноста на оваа индустрија. Се верува дека кога и да се сфати клучните точки и цели, проблем е веќе решен половина.

Со цел да се намали персоналот многу бизниси важи и за технолошки вишок. Некои компании можат да ги намалат трошоците за маркетинг. Во такви околности единствено можно решение за зголемување на продажбата, како и да се забрза услуги е да се повисоко офшор центар за повици објекти. Офшор објекти телефонски центар не само зголемување на месечните продажби, но, исто така, ја намали цената на 1/3. Слично на аутсорсинг внес на податоци услуги, исто така заштедува многу финансии која може да се користи и за други важни проекти на компаниите. Во САД и Обединетото Кралство поголемиот дел од проектите се аутсорсинг во Индија и Пакистан. Слично на теле по повод одбележувањето проекти и Влезни call центри се аутсорсинг на Пакистан за да се зголеми месечниот приход од продажби.

Офшор центар за повици се вработуваат илјадници луѓе за компании од целиот свет, како што се САД, Канада, Велика Британија и Австралија. Се тврди дека офшор центар за повици агент во Пакистан се повеќе посветени, сигурен, квалификувани и можат да работат по многу пониска цена на трансакцијата од САД, Канада, Велика Британија и Австралија Call центри.

Филипините е, исто така, се смета за еден од главните играч во бизнис обработка аутсорсинг индустрија, исто така, понекогаш се однесува како аутсорсинг телефонски центар светот. Тоа е, исто така, предвиде дека илјадници работни места, ќе биде достапен во следните неколку години да за овие канцеларии.

Се должи на зголемување на бројот на центар за повици проекти многу значење се дава на центри за грижа за корисници. Агенти грижа за корисниците и претставници се обучени со цел да се подобри квалитетот на услугите. Поголемиот дел од повикот центри се опремени со најновите информации технологија, за да ги задоволи барањата на различни клиенти. Во САД, Канада, Велика Британија и Австралија индустрии како осигурувања, технологија, како и банкарството се аутсорсинг нивните операции во различни аутсорсинг услуги.

Тоа нема да биде погрешно дека најдобар начин да се намалат трошоците е да нарачува услуги вашите проекти на различни даватели на бизнис обработка аутсорсинг и да се вработи офшор центар за повици.

Офшор центар за повици се вработуваат илјадници луѓе за компании од целиот свет, како што се САД, Канада, Велика Британија и Австралија. Се тврди дека офшор центар за повици агент во Пакистан се повеќе посветени, сигурен, квалификувани и можат да работат по многу пониска цена на трансакцијата од САД, Канада, Велика Британија и Австралија Call центри.

Филипините е, исто така, се смета за еден од главните играч во бизнис обработка аутсорсинг индустрија, исто така, понекогаш се однесува како аутсорсинг телефонски центар светот. Тоа е, исто така, предвиде дека илјадници работни места, ќе биде достапен во следните неколку години да за овие канцеларии.