Истражување на јавното мислење е мислење на јавноста за одреден производ или услуга. Истражувањата на јавно мислење се спроведува со цел да се оцени нови или стари производ. Овие истражувања се спроведени особено за пронаоѓање на сегашниот тренд на пазарот. Многу компании се спроведат истражувања на on-line мислење за различни причини. Истражување на јавното мислење е еден од најдобрите начин да се суди на однесувањето на потрошувачите.

Кампањи Истражувањето исто така се спроведуваат од страна надвор врзани повик центри. Истражувањето е спроведено во рамките на различни возрасни групи и демографски локации во зависност од природата на истражувањето. На пример да се спроведе истражување во врска хипотека идеален возрасна група да се јавите ќе биде помеѓу 28-50 години. Претежно истражувања на мислење се спроведуваат од страна на оф-шор излезни call центри. На овој начин, бизнис не само што може да се минимизираат нивните трошоци, но од друга страна, тоа, исто така, се зголеми / зголеми своите приходи. Најразумно начин да се спроведе истражување на јавното мислење е да нарачува услуги вашиот проект на копно.

Како што сите знаеме во Велика Британија, САД, Канада и Австралија не е економски да имаат посветено центар за повици да се спроведе испитување на мислењето. Затоа најчесто овие проекти истражување на јавното мислење се од извори на оф-шор излезни call центри. Води Архива исто така, обезбедува објект излезни телефонски центар да се спроведе испитување на мислењето на производство на високо квалитетни води генерација за Business-to-бизнис (B2B) и бизнис-потрошувач (B2C) бизниси.

Ако сте во потрага за офшор центар излезни телефонски повици да се спроведе истражување на јавното мислење за вашиот бизнис. Се чувствуваат слободни да не контактирате на info@leadsarchive.com .