Истражување на пазарот игра суштинска улога во сите бизниси, без разлика дали тие нудат финансиски услуги или кои било други услуги. Е потребно истражување на пазарот да се воведат нови производи или услуги. Тоа дава анализа на извештајот за различни производи и услуги. Тоа е во основа тестирање на нови производи или услуги за да се утврди дали одреден производ или услуги е доволно потенцијал и ќе бидат прифатени од страна на големите чување населението во предвид полот, локација, нивото на приход (финансиската состојба) како и други променливи. Во истражување краток пазар ќе обезбеди анализа на извештајот на сила сака и не и се допаѓа на било кој производ или услуги.

Истражување на пазарот кампања е излезни телефонски центар проекти. Каде излезни телефонски центар агенти повици насочени поединци и поставуваат прашања. Главно во САД, Канада, Велика Британија и Австралија, како на пазарот истражувања се спроведени од страна на оф-шор центри за примање повици. Главната причина зад аутсорсинг истражување на пазарот е да се намалат трошоците. Истражување на пазарот анкети се поделени во две категории Business-to-бизнис и бизнис-потрошувач Истражување на пазар.

Business-to-бизнис (B2B) Истражување на пазар Кампања: -

Во Business-to-бизнис (B2B) Истражување на пазар повик на клиент претставници се обучени и обезбедени со прашалник да побара од различни бизниси во зависност од потребата на клиентот. Во повеќето случаи на клиентот дава свои податоци за бирање. Ако нема податоци е да обезбеди од страна на клиентот префрлани Кол центри организираат сопствени податоци.

Бизнис-потрошувач (B2C) Истражување на пазар Кампања: -

Единствената разлика помеѓу Истражување на пазар Business-to-бизнис и бизнис-потрошувач истражување на пазарот е дека претставниците на услуги на клиентите dial потрошувачите. Двата постоечки и нови клиенти се пристапува преку телефон.

Ако вашиот бизнис е во потрага за оф-шор call центри да се спроведе анкета за истражување на пазарот за вашиот бизнис, се чувствуваат слободни да не контактирате на info@leadsarchive.com за повеќе детали. Нашите офшор центар излезни телефонски повици е на располагање за долгорочни и краткорочни истражување на пазарот кампања.