Преземање на налози од клиенти е, исто така, Влезни телефонски центар проект во трговски претставници клиенти забавува клиент пребарувања. Овие прашања се добиени преку Влезни повици, е-мејл преписка итн Обемот на Влезни повици зависи од природата и големината на бизнисот. Волумен, исто така, зависи од други фактори, како што се викенди, празници итн Влезни повици се добиени од постоечките и новите клиенти. Понекогаш овие Влезни повик се од општата јавност сака да знаете за одредена услуга или производ. Влезни центар за повици, игра улога на точка на контактот. Исто така се познати овие услуги, како контакт услуги и агентот на приемот на повикот се нарекува услуги контакт претставник. Ако претставник грижа за корисници е во состојба да се справи со било особено пребарување или клиенти бараат дополнителни информации или детали на повикот се проследува до експертски член на персоналот или на одделот за специфични за природата на потребната услуга.

Овие проекти се работи во префрлани Кол центри кои се отворени 24/7. Најчесто во такви оф-шор Влезни центар за повици проекти на детален одговор на најчесто поставуваните прашања (ЧПП) се предвидени и клиенти се грижи претставници се предвидени со листа на детали и потребната обука. Води Архива обезбеди Влезна Call Center објекти за мали и средни фирми од целиот свет, особено во САД, Канада, Велика Британија и Австралија. Води Архива префрлани Кол центри има потребниот капацитет да се справи со огромниот обем на дојдовен повик, како и повеќе Влезни телефонски повици.

Ако сте во потрага за оф-шор центар Влезни повик со обучен персонал за преземање на налози од клиенти. Се чувствуваат слободни да не контактирате со вашиот спецификација на info@leadsarchive.com. Нашиот член на персоналот ќе се вратам на вас со во 24 часот. Нашите офшор центар за повици е на располагање за краток и долг рок Влезна Call центри проекти.