Услуги за поддршка на продажбата се таму каде што клиентите претставник за продажба одговарате на дојдовни телефонски повици. Води Архива обезбедува телефонски центар услуги кој вклучува услуги за поддршка на продажбата. Нашите услуги за поддршка на продажбата на повик центар вклучува широк спектар на услуги во зависност од природата на повик во професионален начин. Главната цел на тимот за поддршка на продажбата е да се обезбеди клиент (повикувач) со точни информации во врска со решавањето на трансакции.

По продажбата на услуги за поддршка на центар за повици, исто така, вклучуваат обврски за да обезбеди брзо решавање на истрагата на клиентите преку обезбедување соодветна платежна, сервис, програмирање или други информации за одржување. Во САД, Канада, Велика Британија, Австралија, откако поголемиот дел од центрите за поддршка на продажбата на повик се аутсорсинг на оф-шор центри за примање повици, со цел да се намалат трошоците и да се зголеми приходите.

Води Архива исто така, обезбедува офшор центар за повици за по продажбата на услуги за поддршка каде што поддршката на клиентите агенти се обучени со цел да се одговори на сите прашања по продажбата. Ако ви треба посветен офшор центар за повици за поддршка на продажбата, да се чувствуваат слободни да контактирате со нас и да ни обезбеди со детали на вашиот проект за поддршка на продажбата на info@leadsarchive.com. Нашата член на персоналот ќе се вратам наскоро.

Води Архива офшор центар за повици е на располагање за краткорочни и долгорочни проекти за услуги за поддршка на продажбата. Нашата продажна поддршка call центри се отворени 24/7, 365 дена. За разлика од телефонски центар за поддршка на продажбата на услуги ние, исто така, обезбедува услуги за е-мејл поддршка решение. Води Архива исто така, воведе специјална услуга за претпријатија во Кина за да нарачува услуги нивните телефонски центар за услуги поврзани со нас. За повеќе информации контактирајте со нас барања продажна поддршка центар за повици.